Lukt het je niet om een landschapsfoto te maken waar je trots op bent. Heb je geen idee hoe dat komt? Of heb je altijd al een landschapsfotografie workshop willen volgen om de fijne kneepjes te leren van een ervaren fotograaf? Dan help ik je graag verder.
Wat we doen in de workshop
Tijdens de workshop worden camera instellingen, compositie, lichtinval en nog vele andere onderdelen van het fotograferen behandeld. De meeste van mijn workshops zijn met kleine groepjes of één op één. Zo kunnen we samen bepalen waar de focus tijdens de workshop op komt te liggen. Het belangrijkste en leukste is dat we vooral veel gaan fotograferen. Wil je ook een keer deelnemen, kijk dan snel op mijn workshop pagina.
Vind jij het belangrijk om de camera instellingen van de camera beter onder controle te krijgen. Of loop je vast in het kiezen van de juiste compositie. Dan kunnen we de workshop hierop afstemmen. Hierdoor ga je altijd met een goed gevoel en een gevulde geheugenkaart naar huis.
Tijdstip van de workshop
De foto’s die in dit artikel te zien zijn, zijn gemaakt tijdens een eerdere workshop rondom de zonsopkomst. Is dit te vroeg, laat het mij dan weten zodat we samen een beter passende tijd kunnen afspreken.
Stefan Davids – Deelnemer offline workshop: “Voor dag en dauw op stap voor het perfecte plaatje”
Voor deze variant hebben de deelnemer en ik al afgestemd dat we op een mistige ochtend erop uit trekken. Na een afstemmingstelefoontje de dag ervoor. Gaan we de volgende ochtend voor dag en dauw op stap voor het perfecte plaatje.
Duur van de workshop
Mijn workshops duren ongeveer 1,5 uur. De ervaring die ik inmiddels heb opgedaan is dat dit een perfecte duur is. Vooral omdat je tijdens het fotograferen zoveel nieuwe informatie krijgt en nieuwe kennis opdoet.
Zoals gezegd gaan we veel fotograferen tijdens de workshop. Terwijl jij je instellingen en compositie bepaald krijg je direct live feedback, waardoor je fotografie met sprongen vooruit gaat.
Met iets unieks thuiskomen
Na de workshop kom je altijd met unieke foto’s thuis. Foto’s die je verder kunnen helpen in je ontwikkeling als fotograaf, of foto’s die je eerder nog niet gemaakt hebt. Zo heb ik dat ook tijdens deze workshop ervaren. De ochtend zat erop en we zijn onderweg naar het startpunt. Ineens horen we een bijzonder geluid wat we niet herkennen.
De merlin birdapp geeft duidelijkheid. (deze app herkend vogelgeluiden, en laat zien om welke soort het gaat) Het gaat om kraanvogels! We kijken goed om ons heen en zien inderdaad op ongeveer 150 meter afstand een kraanvogel lopen. Terwijl we bijkomen van dit unieke moment, zien we nóg een kraanvogel te voorschijn komen achter de boom vandaan.
Uniek voor ons beiden omdat we kraanvogels nog niet eerder ‘in het wild’ hebben gespot. De workshop zelf was al geweldig. Echter het zien en vastleggen van de kraanvogels is de kers op de taart.
Waar kan ik reserveren
Enthousiast geworden over wat je hebt gelezen en gezien, dan kun je reserveren via mijn contactpagina. Mocht je niet offline op stap willen maar liever een online workshop volgen, dan kun je op deze pagina over workshops meer lezen
Groeten Drenthograaf
Zie ook:
- instagram: Stefan Davids
- instagram: Drenthograaf